Çocuk Hikayeleri

Bundan önceki jenerasyonun neredeyse tamamı masal ve hikaye kitapları dinleyerek büyüdü. Belli bir yaşa geldiklerinde ise ailelerinin onlara okumuş olduğu kitapların benzerlerini kendileri okumaya başladılar. Teknolojinin gelişmesiyle şimdiki nesil ne yazık ki kitaplardan biraz daha uzak büyümekte. Ebeveynler de çocuklarına çocuk hikayeleri okumak yerine internet üzerinden buldukları bir videoyu çocukların ellerine tutuşturup kendi yükünü hafiflemekte. Oldukça yanlış olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmış olan bu tutum çocuklarınıza karşı asla yapmamanız gereken bir hareket.

Çocuk hikaye kitapları

Mobil cihazlar üzerinden çocuğunuza izlettiğiniz videolar küçük yaştaki bir çocuk için zararlı olabilir. Bilakis sesli hikayeler de bir kitap okuma etkinliği kadar olumlu etki yaratmıyor. Tüm bunların önüne geçmek için çocuklarınıza onların yaş aralığına uygun hikaye kitapları almalı ve onlar için sizler bu hikayeleri okumalısınız. Çocuğunuzla olan bağlarınızı kuvvetlendirecek olan bu tip okuma etkinlikleri çocuğunuzun kişiliğinde olumlu izler bırakacaktır. Okuma yazma çağına geldiğinde ise yine özenle seçtiğiniz hikaye kitaplarını çocuklarınız için satın alıp onlara okuma alışkanlığı edindirebilirsiniz.

Çocuk Hikayeleri ve Çocuğunuzun Hayal Gücüne Katkısı

Kitap okumanın önemi yüzyıllardır her yaş grubu için vurgulanmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birçok eski alışkanlık kaybolsa da kitaplar halen günümüzde varlığını sürdürmektedir. Bunun en büyük nedeni ise hiçbir teknolojinin bir kitabın yerini tutamamasıdır. Anadolu Pazarlama firması olarak çocuklarınız için en uygun hikaye kitaplarını sizlerin satışına sunmaktayız. Onların hayal gücüne katkı sağlamak ve yaratıcı birer birey olarak topluma katılmalarına destek olmak için siz de çocuk kitapları kategorimizi inceleyerek çocuğunuzun yüzünü güldürebilirsiniz. Hikaye kitaplarının hayal gücüne de çok büyük bir etkisi olduğundan az önce bahsettik. Bu tabi ki olumlu bir etki. Sebebini de özetle açıklamak mümkün. Herhangi bir görsel materyal (video, çizgi film, animasyon vb.) izlendiğinde beynimiz hayal gücünü kullanmak için herhangi bir sebep bulamamaktadır. Çünkü olay örgüsü, akışı ve olayın içindeki karakterler zaten görsel olarak gözümüzün önüne serilidir. Fakat kitap okurken olayların gidişatını ve sonuçlarını bilsek de aslında hepsi bizim kafamızda canlanır bizim hayal gücümüze göre karakterler ve mekanlar şekil alır. İşte çocuklarınızın kitap okuması da onların gerçek dünyayla bağdaşık düşünceler kurup iyi bir hayal gücüne sahip olmasına bu şekilde katkı sağlar.



Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Fuarlar Bizden Haberler Basında Biz Videolarımız Sektörden Haberler
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.